Woningbouwvereniging de Alliantie vervangt applicatielandschap
Geplaatst op: 29 maart 2021 • Transfer Solutions • Cases, Nieuws

De Alliantie is een van de grotere woningbouwverenigingen in Nederland. Deze woningcorporatie werkt aan een ambitieus programma om wendbaarder te zijn en snel en goed op wijzigende omstandigheden in te kunnen spelen. Om dit te realiseren wordt onder andere het applicatielandschap met alle kernpakketten, het mijn-omgeving portaal voor huurders en de klantenservice gemoderniseerd. OutSystems wordt gebruikt als de presentatielaag in het nieuwe landschap.

De afgelopen maanden werkte Transfer Solutions aan het omzetten van het huidige ‘mijn-alliantie’ portaal naar een nieuwe versie in OutSystems. Begin januari is dit onderdeel met succes in productie genomen. In eerste instantie is de functionaliteit niet gewijzigd, maar kreeg het geheel een frisse look en een betere gebruikersvriendelijkheid. In dit nieuwe portaal worden de huidige klantreizen langzaamaan vervangen door nieuwe en verbeterde processen. De reis die de eindgebruikers maken wordt nauwkeurig in kaart gebracht en waar mogelijk verbeterd.

“De Alliantie heeft een visie ontwikkeld op hoe we ook op lange termijn een flexibele en wendbare organisatie kunnen zijn. Met de vervanging van ons applicatielandschap kiezen we voor applicaties waar we zelf onze kennis in ontwikkelen en daardoor snel en efficiënt kunnen reageren op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. We plaatsen onze huurders centraal en ontwikkelen klantreizen om onze dienstverlening zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de huurders. Outsystems speelt daar een grote rol in als partner om op de communicatielaag de informatie gebruikersvriendelijk te tonen. Outsystems stelt ons ook in staat om snel aan te kunnen passen als de situatie daar om vraagt” aldus Jacqueline Tan, hoofd ICT bij de Alliantie.

Een mooi project met een tevreden klant! De volgende stap is alweer gezet met het opzetten van een medewerkersportaal, de klantreizen mijnWoning en mijnIncasso en het vervangen van de huidige native apps door een versie in OutSystems.

Meer info? Neem contact met ons op – 0345 616 888.
Voor meer info over de Alliantie zie www.de-alliantie.nl 

 

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events