Het Veteraneninstituut en Transfer Solutions. Marcheren naar de Public Cloud.
Geplaatst op: 30 november 2018 • Transfer Solutions • Cases

Het Veteraneninstituut kiest voor Oracle Cloud – Het Veteraneninstituut is uitvoerder van een belangrijk deel van het Nederlandse veteranenbeleid. Met zijn 70 medewerkers streeft het instituut naar een optimale zorg voor en dienstverlening aan Nederlandse veteranen en ondersteuning voor hun gezinsleden. Zij waren op zoek naar een tool om het gastsprekerproject dat zij uitvoeren beter te faciliteren.

Er is veel belangstelling voor veteranen. De Nederlandse samenleving wil weten wie ze zijn en wat ze gedaan hebben. Het Veteraneninstituut plant jaarlijks 700 lessen, voor 43.000 leerlingen, op verschillende scholen, waarbij een gastspreker (veteraan) komt vertellen over zijn of haar ervaringen in oorlogsgebied. De kracht zit in de persoonlijke verhalen over militaire ervaringen en de gevolgen daarvan.

Uitdaging

Er bleek geen standaard software voor een dergelijke behoefte te koop in de markt, wat betekent dat deze zelf door het Veteraneninstituut op maat ontwikkeld moest worden. Helaas hebben zij echter onvoldoende ICT-kennis in huis om een dergelijke applicatie te ontwikkelen en te beheren. Hun uitdaging was dat zijn afhankelijk waren van het systeem, maar zowel ICT-kennis als capaciteit nodig hadden om een dergelijk systeem te kunnen exploiteren.

Aanpak

De cloud bleek in al deze behoeften te kunnen voorzien, vertelt Pascal Bobbe, coördinator Educatief Programma van het Veteraneninstituut. Onze maatwerkwens kon tegen relatief lage kosten worden vervuld, terwijl we daarvoor de zekerheid terugkregen van een nagenoeg altijd beschikbare omgeving. We vonden dit een erg interessante mogelijkheid; wel maatwerk, maar niet op eigen systemen. Daarnaast hoeven wij bij een storing niet zelf op zoek naar de oorzaak. Hardware, software, database? Wij als gebruikers hebben geen idee. Door dit uit te besteden wordt het toch gewoon opgelost.

“Bij Defensie is het gebruikelijk om een verantwoordelijkheid te geven aan de persoon met de juiste expertise. Die persoon zorgt gewoon dat het geregeld is. Bij de Oracle Cloud werkt dit precies zo.”

Pascal Bobbe, coördinator Educatief Programma

Resultaat

Toen de Oracle Cloud een prima oplossing bleek voor ons vraagstuk, kozen we vervolgens voor een Oracle Partner, die ons hiermee zou kunnen helpen. Bij Transfer Solutions hebben ze niet alleen al veel ervaring met de Public Cloud, ook konden zij ons helemaal ontzorgen, vertelt Bobbe. Transfer Solutions was in staat om met Oracle APEX een maatwerk applicatie te bouwen en de applicatie voor ons te beheren.

Wij vinden het prettig dat Transfer Solutions voor ons één contact is die ons volledig ontzorgt. De keuze voor Transfer Solutions was dus al snel gemaakt. Ze hebben echt diepgaande technische kennis, een professionele manier van werken, maar zijn tegelijkertijd heel erg benaderbaar. Het is prettig zaken doen; je krijgt altijd een open en eerlijk advies.

De implementatie is uiteindelijk geheel samen uitgevoerd. Bij het bouwen van de applicatie wordt in sprints gewerkt. Er wordt na elk onderdeel gekeken of dit nog aan de eisen en wensen van de klant voldoet en pas na overeenstemming wordt er weer verder ontwikkeld. Er is nu zowel een test- als een productieomgeving waarin het Veteraneninstituut met een selecte groep vrijwilligers werkt. De bedoeling is dat dit nieuwe systeem volgend schooljaar het enige en dus leidende systeem is.

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events