Transfer Solutions gaat samenwerking aan met de Belgische wielerploeg Soudal Quick-Step
Geplaatst op: 28 februari 2023 • Transfer Solutions • Cases, Nieuws

Met veel trots kondigt Transfer Solutions de samenwerking aan met de Belgische wielerploeg Soudal Quick-Step. Transfer Solutions gaat het team helpen bij het analyseren van hun race- en trainingsgegevens.

Transfer Solutions, werkt al meer dan 27 jaar samen met klanten aan het bedenken van innovatieve oplossingen en vormt daarom een perfecte match met Soudal Quick-Step, dat altijd voorop loopt met nieuwe wielertechnologie en innovaties.

Soudal Quick-Step werkt samen met Transfer Solutions aan data-analyse. De renners van het team maken gebruik van Shimano Power Meters, Garmin head units en hartslagmeters, en CORE-lichaamstemperatuursensoren, waardoor er veel race- en trainingsgegevens beschikbaar zijn voor de coaches en het management. Transfer Solutions helpt bij het analyseren van deze gegevens en kijkt naar patronen en details om de prestaties van de renners te optimaliseren. Ook worden raceprofielen en gegevens zoals weersvoorspellingen en omstandigheden bekeken om de wielrenners en het management te ondersteunen bij het maken van weloverwogen keuzes over bijvoorbeeld racetactieken en materiaalkeuzes.

Soudal Quick-Step hoofdcoach Koen Pelgrim over de samenwerking: “Dankzij een aantal van onze technische partners hebben we een overvloed aan gegevens beschikbaar. Dat leidt vervolgens tot de vraag wat we met deze gegevens kunnen doen. Hiervoor zijn we erg dankbaar voor de hulp van Transfer Solutions. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van data-analyse en het omzetten van de cijfers naar termen die we gebruiken in ons werk met de renners, of dat nu in een training of wedstrijd is. We kijken enorm uit naar deze samenwerking en de manier waarop we nog verder kunnen innoveren.”

René Hol, directielid van Transfer Solutions, sluit zich hierbij aan: “Bij Transfer Solutions begrijpen we het belang van data en de impact ervan op de sportwereld. Ons doel is om Soudal Quick-Step te helpen om optimaal gebruik te maken van hun data door hen de inzichten te bieden die ze nodig hebben voor een zo groot mogelijk succes. Wij geloven dat technologie mensen moet dienen en ons team is toegewijd aan het combineren van de kracht van technologie met de menselijke dimensie om iets opmerkelijks te creëren. Ik ben er trots op om deel uit te maken van een bedrijf dat zich inzet voor innovatie en klanten helpt om hun doelen te bereiken.”

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events