Nederlandse Bridge Bond en Transfer Solutions. Op de kaart met IT.
Geplaatst op: 16 maart 2015 • Transfer Solutions • Cases

Nederland behoort wereldwijd tot de top op het gebied van bridge – qua spelniveau, maar ook qua IT. Mede dankzij Transfer Solutions, dat de bond al meer dan tien jaar op de kaart zet als mondiale koploper op technologisch gebied. De Nederlandse Bridge Bond (NBB) heeft circa 1.050 aangesloten bridgeverenigingen met in totaal ruim 117.000 leden. Daarmee is Nederland na de Verenigde Staten het grootste bridgeland ter wereld. Het feit dat er binnen Transfer Solutions veel (top)bridgers zijn, droeg eraan bij dat de bond met hen aan tafel ging voor een spelletje. En uiteraard voor het oplossen van hun IT-uitdagingen.

Uitdaging
De grote hoeveelheid aangesloten verenigingen en leden betekende in eerste instantie een uitdaging op het gebied van ledenadministratie. Het handmatig verwerken van aanmeldingen, issues en verhuizingen is een enorme administratieve last. De belangrijkste uitdaging was echter de uitslagenverwerking. Na een speelavond duurde het al gauw een week voordat de uitslag bekend was. Het gevolg was een grote afhankelijkheid van vrijwilligers. En daarbij een grote kans op fouten.

Oplossing
Transfer Solutions ontwikkelde niet alleen een volledig geautomatiseerd ledenadministratiesysteem, maar kwam ook tot de binnen de bridgewereld inmiddels befaamde ‘Uitslagenservice’. Via de Bridgemate – een door de bond beschikbaar gesteld apparaat om de uitslagen op in te voeren – voeren verenigingen de scores in. Deze gaan automatisch naar de pc van de wedstrijdleider. Hij kan ze met een druk op de knop doorsturen naar de NBB. Vrijwel direct daarna staan de uitslagen – tot in detail – op de website van de NBB en de verenigingen. Daarbij maakt Transfer Solutions gebruik van Oracle Database 12c, WebLogic en ADF (Java EE-framework). Ook host en beheert het bedrijf de systemen op eigen hardware, zeven dagen per week en 24 uur per dag.

Resultaat
De Nederlandse Bridge Bond beschikt nu over een modern systeem voor zowel ledenadministratie als uitslagen. Dit ontlast de organisatie en verlaagt de kosten voor beheer. De kracht van de samenwerking zit hem vooral in het feit dat de organisaties veel op elkaar lijken. Beide zijn klein genoeg om persoonlijk contact te houden en toch groot genoeg om dit soort omvangrijke projecten aan te kunnen. De gezamenlijke interesse voor bridge – en sport in het algemeen – maakt het samenwerken extra prettig.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events