NBWM en Transfer Solutions. Cloud for Money.
Geplaatst op: 30 november 2016 • Transfer Solutions • Cases

De Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij (NBWM) is opgericht door ondernemers en valuta-experts. Zij liepen op tegen de (te) hoge kosten die worden gerekend voor valutatransacties. De NBWM ondersteunt Nederlandse ondernemers bij het internationaal zaken doen. Ze elimineren daarom verborgen kosten van banken en maken gebruik van hun kennis en ervaring om bedrijven alle voordelen te bieden van efficiënte valutamarkten.

Uitdaging

Wij hosten onze applicaties, het klantsysteem en transactiesysteem, nu zelf. Dat is nodig vanwege de strenge eisen van de Nederlandse Bank. Na een onderzoek zijn we uitgekomen bij Oracle en aangezien we daarin een goede partner nodig hadden, zijn we uitgekomen bij Transfer Solutions. Zij zijn beide 27001-gecertificeerd. Dit betekent dat het managementsysteem voldoet aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging. Dat is een van de eisen die wij stellen, maar die ook De Nederlandse Bank stelt. Om deze reden was de keuze dan ook snel gemaakt.

“We moeten naar een andere omgeving toe vanwege de eisen van De Nederlandse Bank. Wij moeten ervoor zorgen dat de eisen goed ingekleed zijn, zodat we veilig en betrouwbaar blijven. “

John Kriele, IT Manager Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij

Aanpak

Door de inzet van Oracle Database Cloud in combinatie met Oracle Infrastructure Cloud is de NBWM verzekerd van een Cloud-omgeving die de groeidoelstellingen uitstekend kan faciliteren. Tevens biedt Oracle Cloud een platform dat voldoet aan de strenge eisen van De Nederlandse Bank (DNB). Om aan alle voorwaarden van DNB te voldoen, verzorgt Transfer Solutions het change management en beheer van de applicaties & databases van NBWM.

Resultaat

We zijn echt nog in de beginfase en staan startklaar om te groeien, zegt John Kriele, IT Manager NBWM. We gaan dan ook uit van een langdurige en prettige samenwerking. Aan ambitie hebben we geen gebrek, we willen namelijk filialen gaan openen in het buitenland. Daar hebben we hulp bij nodig. Maar ook kan eraan gedacht worden om de kantoorautomatisering naar de cloud te brengen. Dat gebeurt nu nog on premise, maar beheertechnisch gezien is een cloud-oplossing beter.
De cloud blijft iets ontastbaars en bij NBWM is het toch belangrijk dat de klantdata in de greep kunnen worden gehouden. Het liefst willen we dat dit het pand niet uit gaat, zegt Kriele. Toch gebeurt het nu op een andere plek buiten het pand, waar veel meer security omheen zit. Ondanks dat het ontastbaar is, is het nu dus ook onaantastbaar geworden. Wat wij dan weer fijn vinden in verband met de veiligheid.

Transfer Solutions is erg betrouwbaar en ook de support die ze leveren is erg belangrijk. Daarnaast ontzorgen ze ons, wat voor onze kleine organisatie prettig is. We halen dus externe kennis in huis, om ervoor te zorgen dat we ons op onze bedrijfsvoering kunnen richten. Dit werkt perfect. Zo helpt Transfer Solutions ons met actieve monitoring op de productie- en testomgeving, zorgen zij dat de back-ups goed gedraaid worden en dat alle logs bijgehouden worden. Kortom een prettige samenwerking met Transfer Solutions en een top product van Oracle.

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events