Nederlands Veteraneninstituut optimaliseert planningsprocessen met Oracle APEX in de Oracle Cloud
Geplaatst op: 31 mei 2022 • Transfer Solutions • Cases, Nieuws

Het Nederlands Veteraneninstituut kiest voor professionalisering van de planningsprocessen voor activiteiten en vrijwilligers. De applicatie, ontwikkeld met Oracle APEX in de Oracle Cloud, biedt de organisatie overzicht in de gegevens van activiteiten en vrijwilligers, waardoor er meer efficiëntie ontstaat. Ook kunnen er met de data trends worden voorspeld. Het ondersteunt de doorontwikkeling van het plannen van activiteiten en fusiedoelstellingen om processen te professionaliseren.

Met de applicatie, zogenoemd ‘Helios’, kan het Nederlands Veteraneninstituut onder andere het programma ‘Veteraan in de Klas’ digitaal organiseren. Zo’n 250 vrijwilligers bereiken met dit programma jaarlijks 55.000 kinderen. Pascal Bobbe, Coördinator Educatie: “De applicatie creëert heel veel kansen. De planning en registratie is bijna geheel geautomatiseerd, waardoor we efficiënter te werk kunnen gaan. Vrijwilligers kunnen zelf proactief inzien welke gastlessen er op de planning staan en zich daarvoor inschrijven. Ze hebben nu zelf de verantwoordelijkheid en dat helpt enorm omdat het overzicht creëert.”

 

Centraal registreren wat erkenning en waardering omvat

Het Nederlands Veteraneninstituut heeft als één van de kerntaken het vergroten van de erkenning en waardering van veteranen. Doordat de applicatie gegevens centraal registreert, kunnen ze die taak nu beter uitvoeren. Bobbe: “We genereren data en daar kunnen we ook trends in ontdekken. We kunnen daarmee meer als instituut optreden, omdat we nu beter concreet kunnen maken wat die erkenning en waardering precies omvat en hoe we soortgelijke initiatieven kunnen ondersteunen.”

Het succes van de applicatie was zodanig groot, dat de applicatie ook wordt ingezet voor andere taken. Bobbe: “Ik denk dat heel goed is om alle gegevens van activiteiten die de erkenning en waardering versterken centraal te registreren. Ook om de visie en doelstellingen van het Nederlands Veteraneninstituut uit te dragen. Bovendien wordt er met de data overzichtelijk gemaakt wat er wordt georganiseerd voor erkenning en waardering. Dat is niet alleen handig voor de vrijwilligers zelf, maar ook waardevol voor het aantonen wat er allemaal al is gedaan en bereikt. Bijvoorbeeld voor de directieraad van het instituut of de Tweede Kamercommissie voor Defensie.”

 

Enorme kracht in de samenwerking

Het Nederlands Veteraneninstituut schakelde IT-consultancy Transfer Solutions in voor deze digitale oplossing. De samenwerking was erg sterk. Maarten Brauns, Manager Informatievoorziening en IT: “Het is cruciaal om extern te valideren of wat wij willen doen, met de techniek die Transfer Solutions ons biedt, ook daadwerkelijk onze processen ondersteunt met de juiste informatievoorziening. En dat is een compliment aan Transfer Solutions, dat zij echt meedenken op basis van de businessvraag die er ligt en dat ze daarin sterk kunnen adviseren. Wij willen graag op hen kunnen vertrouwen en het helpt ons als zij ons begrijpen in wat we doen en wat we willen. En dat is een enorme kracht in deze samenwerking.”

Meer weten over de Oracle applicatie van het Nederlands Veteraneninstituut? Neem contact op met info@nlveteraneninstituut.nl, afdeling IV/IT (Informatievoorziening en IT).

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events