IOUG BIWA Spatial Summit, San Francisco
Geplaatst op: 7 januari 2016 • Transfer Solutions • Blog

Richard Huesken, GEO ICT Consultant, spreker op Spatial Summit 2016 in San Francisco

Dankzij een aanbeveling door Oracle is de abstract van Richard geaccepteerd voor een presentatie bij de IOUG BIWA Spatial Summit in San Francisco. Hij gaat het werk presenteren dat wij voor de Nederlandse SVB-BGT hebben uitgevoerd.

Assemblage van een grootschalige kaart van Nederland met Oracle Spatial 12c

In Nederland worden grootschalige kaartdata onderhouden door verscheidene overheden. Deze gegevens worden bewaard in bestanden in verschillende bedrijfseigene formaten. Vanaf 1 januari 2016 is het vereist om deze gegevens te combineren in één enkele topografisch correcte dataset, waarvan alle overlappende delen van objecten zijn verwijderd. Door één dataset te onderhouden kunnen gegevens op consistente wijze worden getoond en wordt hergebruik gestimuleerd.

Deze dataset heet BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie). De BGT dekt het hele land en is bedoeld voor compilatieschalen tussen 1:500 en 1:5000. Hij omvat objecten zoals gebouwen, wegen, spoorwegen, vaarwegen, landbouwgebieden en bossen. Uiteindelijk zal hij meer dan 100.000.000 verschillende objecten bevatten.

De SVB-BGT is de organisatie verantwoordelijk voor de assemblage en onderhoud van de BGT. In opdracht van de BGT heeft Transfer Solutions het BRAVO systeem gebouwd om al deze gegevens in één enkele dataset te assembleren. Het BRAVO systeem is op Oracle Spatial 12c gebouwd, en deze presentatie zal de ervaring van het team met deze Oracle Spatial versie beschrijven.

Oracle Spatial 12c bevat een nieuwe feature Spatial Vector Acceleration, oftewel versneller voor ruimtelijke vectoren. BRAVO maakt veelvuldig gebruik van deze feature. Het komt wel voor dat deze feature opvallende bijwerkingen heeft, die in deze presentatie zullen worden uitgelicht.

Alle gegevensuitwisseling met BRAVO wordt door middel van XML bestanden uitgevoerd. De geometrieën worden vastgelegd volgens de GML 3.1 Simple Features Profile, met toevoeging van GM_Arc (cirkelboog). Deze toevoeging veroorzaakte niet alleen complexiteit in de conversie van GML naar de SDO_GEOMETRY datatype van Oracle, maar ook in de detectie en oplossing van overlappende objecten. Om deze complexiteit het hoofd te bieden zijn geavanceerde ruimtelijke technieken ontwikkeld. Hiermee kan BRAVO automatisch de overlappende gedeeltes verwijderen, zonder dat handmatige correcties en toevoegingen nodig zijn.

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events