Infinitas Learning en Transfer Solutions. Verlagen van onderhoudskosten en verhogen van prestaties.
Geplaatst op: 17 januari 2017 • Transfer Solutions • Cases

Infinitas Learning is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van innovatieve en interessante middelen in onderwijzen en leren. De organisatie bestaat uit verschillende bedrijven, waarvan er drie een IT-infrastructuur delen. Liber (Zweden), Plantyn (België), en Noordhoff (Nederland) doen dat elk met een aangepaste functionele opzet. Infinitas Learning maakt gebruik van Oracle Databases bij zijn back-office, data warehouses en enterprise applicaties.

De oude server-infrastructuur van de organisatie bestaat uit 26 Oracle databases op 20 HP-servers, waarbij het verwerken van customer relationship management (CRM) en financiële transacties met betrekking tot de belangrijkste applicatie tot 8 uur zou kunnen oplopen. Bovendien was de infrastructuur zeer kostbaar en tijdrovend wat betreft het beheer.

Uitdaging

 • Het creëren van een omgeving die in staat is voor de ondersteuning van high-database workloads voor de digitale educatieve applicaties van Infinitas Learning bedrijven die gevestigd zijn in Zweden, België en Nederland.
 • Het laten dalen van de meer dan 400K jaarlijkse onderhoudskosten van het beheer van Infinitas Learning database-infrastructuur door consolidatie van 20 HP-servers op één enkel hardware-platform.
 • Versterken van wendbaarheid en besluitvormingsmogelijkheden door een aanzienlijke vermindering van de transactietijden en sneller laden van data warehouses voor zowel de onderwijsoplossingen als de bedrijfstoepassingen zoals CRM en financials.
 • Verbeteren van het databasebeheer, bevrijd de IT-medewerkers van administratieve taken en leg de basis voor de overgang naar Oracle Database 12c door het standaardiseren van alle Oracle-databases op één versie.

Oracle Database Appliance maakte het mogelijk om 20 servers te consolideren op één hardwareplatform en onze jaarlijkse onderhoudskosten met meer dan 250K te reduceren. Deze geweldige prestatie geeft een boost aan ons concurrentievermogen in de educatieve applicatiemarkt.

Raymond van Koulil, Manager Group Infrastructuur, Infinitas Learning

Aanpak

Het consolidatieproject Infinitas Learning is voorbereid en uitgevoerd door Transfer Solutions samen met Oracle Consulting. Transfer Solutions migreerde het Windows-hardware platform voor Oracle Linux, migreerde alle Oracle databases van HP-servers naar de Oracle Database Appliance, upgrade ze naar dezelfde versie en installeerde Oracle Real Application Clusters voor de belangrijkste leeroplossing van de organisatie, Klopotek. Transfer Solutions blijft in de toekomst de Oracle Database Appliance beheren voor Infinitas Learning.

Resultaat

 • Infinitas Learning is geholpen om voorop te blijven in een bloeiende educatieve markt door het faciliteren van hoge database-workloads voor klantgericht onderwijs en digitale educatieve applicaties.
 • Er is één hardware-platform, Oracle Database Appliance, geoptimaliseerd voor Oracle Database workloads.
 • Verminderde fysieke footprint van 20 legacy servers op een enkele Oracle Database Appliance, het besparen van 60% per jaar op onderhoud van de infrastructuur, vloeroppervlak en energieverbruik.
 • Verhoogde transactiesnelheid met 40% – van 250 naar 350 transacties per seconde- voor snellere data-intensieve workloads, zoals real-time business rapporten, waardoor het vermogen van het bedrijf om kansen te identificeren op de groeiende binnenlandse en wereldwijde educatieve markt sterk is vergroot.
 • Een hoge beschikbaarheid voor de belangrijkste leeroplossing van de organisatie, Klopotek, door het uitvoeren van de geclusterde Oracle Databases met Oracle Real Application Clusters, waardoor Infinitas Learning haar educatieve aanbod en de klantenservice kan verbeteren.
 • De mogelijkheid om zware databases te verwerken bij hardware-uitval en het verminderen van de benodigde tijd voor offline geplande onderhoudswerkzaamheden van de databases.
 • De organisatie is in staat gesteld om op maat gemaakte database setups toe te passen voor onderwijsinstellingen in Zweden, België en Nederland door het creëren van afzonderlijke instances op de Oracle Database Appliance, waardoor alle entiteiten tegen ongeplande en geplande downtime zijn beschermd.
 • Aanzienlijk verbeterde databasebeheersbaarheid door het naar één versie brengen van 26 Oracle databases van verschillende versies op één Oracle Database Appliance en de voorbereiding voor een geplande upgrade naar Oracle Database 12c.
 • De kracht van Oracle Consulting en Oracle Partner Transfer Solutions voor het bereiken van een snelle en probleemloze migratie, met de eerste Oracle Database go-live op de Oracle Database Applicance binnen 6 weken en een migratie van alle resterende databases binnen 9 maanden.

De Oracle Database Appliance was de meest kosten-efficiënte infrastructuur voor onze talrijke databases en past perfect voor onze gemengde workload datawarehouse omgeving. 

Raymond van Koulil, Manager Group Infrastructuur, Infinitas Learning

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events