Hogeschool Utrecht en Transfer Solutions. Studentenregistratiesysteem 24×7 in de lucht.
Geplaatst op: 13 maart 2015 • Transfer Solutions • Cases

24 uur per dag, zeven dagen in de week kunnen de circa 25.000 studenten en vijfduizend medewerkers van de Hogeschool Utrecht (HU) terecht in Osiris, het studentinformatie- en registratiesysteem. Studenten vinden hier hun roosters en beoordelingen en schrijven zich via het systeem in voor nieuwe modules. Medewerkers houden de prestaties van studenten bij en zien welke studenten zich voor welke modules hebben ingeschreven. Beschikbaarheid is uiteraard cruciaal. Zonder Osiris staat het onderwijsproces voor een groot deel stil.

Uitdaging
Osiris is bij de HU onderdeel van een relatief complexe IT-omgeving met een database-cluster, een geclusterde applicatieserverlaag en verschillende webservers. Daarnaast zijn er koppelingen naar landelijke voorzieningen als Studielink en gebruikt de HU een business intelligence-tool voor rapportages. Om de eigen IT-afdeling te ontlasten, schakelde de HU Transfer Solutions in, dat sinds 2012 het beheer van de technische infrastructuur op afstand verzorgt. De onderwijsinstelling voerde eerder het beheer zelf uit, maar kreeg steeds meer moeite om de dienstverlening op peil te houden. Osiris wordt letterlijk 24 uur per dag door studenten gebruikt.

Oplossing
Transfer Solutions beheert de technische infrastructuur 24×7. Daarbij staan beschikbaarheid en beveiliging voorop. Studenten verwachten namelijk op ieder moment toegang tot Osiris, bijvoorbeeld om zich in te schrijven voor modules of om een rooster te raadplegen. Wat ook een rol speelt is dat onderwijsinstellingen meer dan gemiddeld het doelwit van hackers zijn, die soms goedwillend zijn, maar regelmatig ook kwaadwillend. Naast het beheer adviseert Transfer Solutions regelmatig over het verder optimaliseren van de IT-omgeving en hielp het met de migratie van Osiris 5 naar Osiris 6.

Voordelen
De HU is verzekerd van een veilige en hoogbeschikbare IT-omgeving die studenten en medewerkers optimaal ondersteunt. Transfer Solutions zorgt voor een betrouwbare en stabiele omgeving en speelt flexibel in op vragen van de HU. Beide organisaties gaan als echte partners in een zeer collegiale, dagelijkse samenwerking met elkaar om.

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events