Eneco en Transfer Solutions. Tot vijf keer sneller ontwikkelen.
Geplaatst op: 27 juli 2016 • Transfer Solutions • Cases

Dat Eneco gaat voor duurzaam is ons allemaal bekend. Een noodzakelijke voorwaarde hiervoor is dat de energieleverancier constant innoveert. Om dit ook in de toekomst te blijven doen, werd het tijd om het Oracle-systeem te updaten. Zowel Eneco als Transfer Solutions kwamen, onafhankelijk van elkaar, tot de conclusie dat OutSystems hier een goed middel voor is. Edwin Postma, Senior Enterprise Architect voor de retailmarkt bij Eneco: “Veel bedrijven die een Oracle-systeem hebben, denken na over de toekomst van hun systemen. Transfer Solutions was de eerste in Nederland die de combinatie van Oracle en OutSystems maakte.” Naast advies over en implementatie van Outsystems verzorgde Transfer Solutions trainingen en coaching voor veertig Eneco-programmeurs om zelfstandig met het systeem te werken.

Uitdaging
De energieleverancier ontwikkelt in huis haar eigen IT-systemen. De combinatie tussen OutSystems en Oracle was nog niet eerder op deze manier gemaakt. Dankzij de kennis van Transfer Solutions van beide systemen werd de koppeling mogelijk. “Wij vroegen Transfer Solutions niet alleen als leverancier, maar ook als opleider van onze afdeling van veertig developers, verdeeld over vijf scrum teams. Die manier van kennis delen pakten ze goed op. Daarin zie je dat ze ook durven investeren in hun relaties.”

Aanpak
Samen met Transfer Solutions werkten we eerst de IT-architectuur uit. “Daarvoor is veel kennis nodig van zowel Oracle als Outsystems. Meteen werd die kennis vanuit Transfer Solutions gedeeld.” De developers van Eneco konden na een korte opleiding direct aan de slag om de functionaliteit te maken. Nadat de eerste ervaringen waren opgedaan, volgde een verdiepende training afgestemd op de behoeften van de developers. “Transfer Solutions heeft ons personeel zo getraind dat de hele aanpassing met weinig productiviteitsverlies gepaard ging. We hebben slechts twee of drie mensen van Transfer Solutions ingezet tijdens de transitie. Nu kunnen alle developers zelf aan de slag, waardoor innovaties sneller de markt op kunnen. Voor ons is dit een belangrijk onderdeel om constant mee te kunnen bewegen met de veranderende markt.”

Resultaat
“Allereerst bieden we onze klanten nu diensten aan die passen bij deze tijd. Consumenten regelen alles online en krijgen via een app meer inzicht dan ooit. Zo zien ze direct of ze bijvoorbeeld moeten bijbetalen of niet. Een ander mooi voorbeeld is de app die gekoppeld is met de slimme meter. Dit soort apps ontwikkelen we nu veel sneller dan voorheen. IT developers werken nauw samen met de Business developers. Door kruisbestuiving ontstaan er allerlei nieuwe ideeën die snel te maken en uit te proberen zijn.” Transfer Solutions was meer dan alleen leverancier.“Ze leverden een geïntegreerd concept van advies, training en implementatie.”

Nieuws

Oracle ACE Boyd Timmerman

17 juni 2024 • Arjan van der Palen

Aftermovie KlantEvent 2024

4 juni 2024 • Mariette van Pinxteren

Vacature Support Medewerker

29 mei 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events