De overname van software- en cloudcomputingbedrijf VMware door Broadcom in november 2023 heeft grote gevolgen. Na de megadeal van bijna 61 miljard euro is 3% van het VMware-personeel inmiddels ontslagen en is er een herstructurering van VMware-producten en -diensten doorgevoerd. Broadcom wil het productportfolio van VMware namelijk vereenvoudigen, zodat dit voor bedrijven van elke omvang bereikbaar wordt. Daarnaast heeft Broadcom de perpetual licenties voor VMware-producten afgeschaft en partnerovereenkomsten opgezegd. Broadcom wil nu alleen nog maar tijdelijke subscriptions aanbieden.

De rigoureuze sanering die Broadcom inzet, leidt tot grote onrust onder klanten, partners en distributeurs van VMware. Contracten worden beëindigd en forse prijsstijgingen zorgen ervoor dat er meer betaald gaat worden, maar wel voor minder service en innovatie. En veel klanten, met name middelgrote en kleine bedrijven, zijn onzeker of ze nog gebruik kunnen blijven maken van VMware-diensten.

Blijven of op zoek naar een beter alternatief?

Als VMware-klant sta je voor een dilemma: bij VMware blijven, niet weten wat je ervoor terugkrijgt en toch maar hopen dat het allemaal goed afloopt? Of kies je voor een veiliger en betrouwbaarder alternatief? Want als VMware-diensten zomaar stoppen, heeft dit direct gevolgen voor de continuïteit van jouw IT-omgeving.

Kiezen voor zekerheid met virtualisatie in de cloud

Je hoeft niet afhankelijk te blijven van VMware, on-premises zijn er verschillende uitstekende opties om virtualisatie vorm te geven. Maar je kunt dit moment ook aangrijpen voor je transitie naar de cloud. Door over te stappen op een betrouwbaar alternatief verzeker je jouw organisatie van een stabiele, veilige en efficiënte oplossing die voortdurend wordt geüpdatet en geoptimaliseerd.

Waarom Oracle Cloud een goed alternatief is

Met onze uitgebreide kennis en ervaring helpen wij je zonder kopzorgen naar de cloud. Daarbij kun je kiezen uit verschillende opties:

Van VMware naar Linux-virtualisatie
Je stapt over van jouw VMware-farm naar Linux-virtualisatie. Dankzij de vooruitstrevende technologie van Oracle kan dit snel, eenvoudig en risicoloos, met behoud van alle functionaliteiten.  Lees hier meer over de Oracle Cloud VMware Solution OCVS.

Vertrouwde VMware-tools blijven gebruiken
Je kunt ook gebruik blijven maken van VMware in de Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Oracle Cloud VMware Solution (OCVS) biedt jouw organisatie namelijk de mogelijkheid om VMware-workloads te migreren naar de cloudinfrastructuur van Oracle. Zo kun je vertrouwde VMware-tools toch blijven gebruiken én profiteer je van de voordelen van de cloud:

  • Naadloze integratie
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit
  • Betrouwbaarheid en prestaties
  • Beveiliging
  • Kostenoptimalisatie
  • Ondersteuning en diensten

Vertrouwde partner Transfer Solutions

Als Managed Services Provider hebben wij ruime ervaring met zeker 50 cloudmigratie-trajecten. Opdrachtgevers die al jarenlang vertrouwen op onze kennis en expertise zijn overheidsinstellingen en bedrijven in de financiële sector, industrie, logistiek, zorg, energie, educatie, retail en ISV’s.

Met Transfer Solutions ben je verzekerd van een succesvolle transitie van jouw oude IT-omgeving naar de cloud, en beschik je over een hypermodern toekomstbestendig platform. We bespreken graag met jou alle voordelen van migratie naar OCI en hoe dit jouw IT-platform en jouw organisatie naar het volgende niveau kan brengen.

Kies je voor zekerheid op de lange termijn met een oplossing die altijd up-to-date is? Neem nu contact op T 0345616888 of via het contactformulier.

Twinq heeft haar slimme software voor VvE en vastgoedbeheer gemigreerd naar de cloud. Dit gebeurde met de hulp van Transfer Solutions en Oracle met succes. Bij de overgang naar de cloud waren 800.000 accounts betrokken. Dagelijks maken ten minste 3.000 mensen gebruik van de software. De software van Twinq is vanaf de start in 2001 beschikbaar als SaaS-oplossing, in één variant voor alle klanten, van de kleine tot de allergrootste vastgoed- en VvE-beheerders. De overstap naar de cloud was nodig voor Twinq, omdat het private datacenter een te groot beveiligingsrisico vormde: de hardware was aan vervanging toe. Een belangrijke voorwaarde voor de overstap was een minimale downtime voor klanten. Lees hier de volledige Case Study

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Transfer Solutions is geselecteerd als de leverancier van gecertificeerde OutSystems ontwikkelaars voor de Rotterdamse Elektrische Tram (RET). Na meer dan 10 jaar succesvol gebruik van het OutSystems-platform, heeft RET besloten om de ontwikkelcapaciteit uit te breiden door middel van een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure, waarbij Transfer Solutions als partner is gekozen.

Gedurende deze tijd heeft RET ervaren dat het OutSystems-platform hen in staat stelt om op maat gemaakte applicaties op een agile wijze te ontwikkelen. Deze aanpak resulteert in snelle oplossingen die de bedrijfsvoering aanzienlijk verbeteren en positieve reacties van gebruikers genereren. Door de samenwerking met Transfer Solutions te starten streeft RET ernaar om nog meer waarde toe te voegen aan hun bedrijfsprocessen.

Transfer Solutions brengt desgevraagd hooggekwalificeerde OutSystems ontwikkelaars in die actief deelnemen aan projecten en belangrijke wijzigingen binnen het ontwikkelteam van RET. Deze samenwerking is ontworpen om een naadloze integratie te waarborgen en de doelstellingen van RET te ondersteunen.

De expertise van Transfer Solutions op het gebied van OutSystems-ontwikkeling en de bewezen staat van dienst in complexe projecten is een waardevolle aanvulling voor RET. Samen streven wij naar het leveren van innovatieve en effectieve oplossingen die de digitale transformatie van RET bevorderen.

Over de RET
De Rotterdamse Elektrische Tram N.V. (RET) is een Nederlands openbaarvervoerbedrijf dat al bijna 150 jaar actief is in het stads- en streekvervoer in en rondom de stad Rotterdam. De diensten van de RET bestaan uit openbaar vervoer per tram, bus en metro. De RET streeft naar perfect georganiseerd en uitgevoerd openbaar vervoer met de hoogste kwaliteit voor de reiziger van nu én in de toekomst. Ze zijn dan ook ‘Aardig onderweg’. De RET gaat voor comfortabel en zorgeloos reizen, een goede prijs en service met een glimlach. ‘Aardig onderweg’ geeft ook aan dat ze voortdurend blijven vernieuwen. Met een duidelijk doel voor ogen, waarbij ze de lat steeds hoger leggen. Zo kunnen ze een hoog niveau van service, kwaliteit, professionaliteit, sociale veiligheid en klanttevredenheid bieden. De RET staat open voor innovaties en volgt de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op de voet. Of zijn ze juist een stapje voor.

The era of the digital revolution has transformed not only businesses but also our everyday lives, and professional sport is no exception.

Cycling, one of the most demanding and competitive disciplines, is no exception to this evolution. Always aiming to be at the forefront of technological advances in the sport, Soudal Quick-Step has been working with our partner Transfer Solutions, who along with sector leaders Oracle, is working to push the boundaries of what is possible in cycling. 

As a technology pioneer, Transfer Solutions understands the value of advanced solutions to enhance processes and optimize results. In collaboration with them, this alliance marks a new phase in the evolution of cycling for Soudal Quick-Step. 

Cycling is not only about the rider’s power on the pedals but also about smart strategies, precise analyses, and informed decision-making. By leveraging advanced data analysis tools offered by the partnership, our coaches and management team can now gain profound insights into the performance of our riders. Transforming the available data into actionable information, Transfer Solutions leverages Oracle Analytics. 

A working example is the work that Transfer Solutions will do with our coaching team, which aims to optimize training and prevent injuries through precise analyses of the riders’ physical performances. By utilizing data on heart rate, power, speed, and other relevant parameters, our management and riders can collaborate to tailor training programs that not only improve performance but also minimize risk of injuries. 

This data can also be used when our team competes in some of the world’s most famous races, where split second decisions can make the difference between success and defeat. Thanks to advanced data analysis, management and riders can develop strategies tailored to specific course characteristics, weather conditions, and competition, looking to give the team a competitive advantage that is invaluable during every race. 

And the support offered by our partnership continues post-race, where Transfer Solutions is helping us develop a more holistic approach to sports performance by optimizing nutrition and recovery strategies. Data-driven insights help the team understand the unique nutritional needs of each rider, maximizing energy and reducing fatigue. 

Soudal Quick-Step Head Coach Koen Pelgrim said of the partnership: ‘As a team we have so much data that is input each day, and it is really helpful to have a partner who has experience and expertise in turning the numbers in to something that is translatable to what we are trying to achieve every day. Gathering a lot of data is one thing but turning it into something useful is key to using to help make progress. We are thankful that our partnership with Transfer Solutions is able to help us across a number of fronts.’  

Tech Sponsor - Transfer SolutionsPhoto credit: ©Wout Beel

Tech Sponsor – Data Analytics

Photo credit: ©Wout Beel

Transfer Solutions kondigt met trots dat zij de aanbesteding hebben gewonnen voor het beheer en onderhoud van de applicatie voor het WOZ-datacenter. De WOZ-applicatie, gebouwd op het krachtige OutSystems-platform en gehost in de beveiligde OutSystems Cloud, zal door Transfer Solutions worden beheerd om de betrouwbare werking van het WOZ-datacenter voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in Nederland te waarborgen. 

Transfer Solutions, een gerenommeerde en ervaren partner op het gebied van IT-dienstverlening, is gespecialiseerd in het beheren en onderhouden van cruciale infrastructuren en systemen voor zowel publieke als private organisaties. Het toegewijde team van deskundige professionals beschikt over diepgaande kennis van het OutSystems-platform, heeft hands-on ervaring met WOZ-gerelateerde systemen, en begrijpt het belang van een betrouwbare, veilige en efficiënte werking van het WOZ-datacenter. 

Transfer Solutions heeft een bewezen trackrecord in het leveren van hoogwaardige Managed Services, met beveiliging als hoogste prioriteit. Het bedrijf implementeert strikte beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van de WOZ-gegevens te waarborgen. Door geoptimaliseerde processen en geavanceerde tools in te zetten, streeft Transfer Solutions ernaar operationele kosten te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren voor de VNG. 

“Wij zijn verheugd dat gemeenten hebben gekozen voor Transfer Solutions als hun partner voor het beheer en onderhoud van de WOZ-applicatie,” aldus Arjan van der Palen, Business Unit Manager bij Transfer Solutions. “Met ons team van experts zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige diensten en het waarborgen van een veilige en betrouwbare werking van het WOZ-datacenter voor alle betrokken gemeenten.” 

Transfer Solutions kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met de VNG en de verdere optimalisatie van de WOZ-applicatie te ondersteunen. 

Ook Arnold Kloeke, senior beleidsmedewerker bij VNG, is blij met de samenwerking. “Fijn dat we weer verder kunnen met de doorontwikkeling van ons WOZ-datacenter. Transfer Solutions is een betrouwbare en prettige partner gebleken voor het onderhoud van het OutSystems platform. Daarbij geeft OutSystems ons de mogelijkheid om ook zelf een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling. Dit scheelt ons tijd en geld, en we zijn sneller in staat te reageren op wettelijke wijzigingen.” 

———————

Over Vereniging Nederlandse Gemeenten 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is dé belangenorganisatie en het kennisplatform voor alle Nederlandse gemeenten. Het doel van de VNG is om de krachten van gemeenten te bundelen en gezamenlijk op te treden in het belang van de lokale overheid en haar inwoners. Dit doen zij door invloed uit te oefenen op landelijk niveau en de maatschappelijke opgaven centraal te stellen. Samen zorgen ze voor een sterke en toekomstbestendige lokale overheid.   

Het WOZ-datacenter (www.wozdatacenter.nl) is een internet portal waar gemeenten taxatie-technische informatie kunnen uitwisselen die ze nodige hebben voor de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken. WOZ-datacenter richt zich met name op waardering niet-woningen en agrarische objecten, niet direct op woningen.

Wanneer je steeds meer last hebt van stress door het in-house beheren van je IT-omgeving, is het tijd om uit te besteden aan een ervaren en professionele partij. Maar je wilt wél de juiste partner vinden voor je IT-beheer, die precies weet wat de wensen en behoeften van jouw organisatie zijn:

  • De focus weer op je corebusiness.
  • Beheersbare kosten door schaalbare (human) resources.
  • Toegang tot specialistische kennis en expertise.
  • De verzekering van innerlijke rust met 24/7 IT-beheer.
  • Gedegen advies, ook wanneer je denkt dat je het niet nodig hebt.
  • Volledige ontzorging van je IT-beheer door een betrouwbare en deskundige partner.

Transfer Solutions, de ervaren Oracle-specialist van Nederland

Het klinkt misschien onbescheiden, maar Transfer Solutions is in Nederland dé specialist die de meeste kennis en ervaring heeft met het beheer van Oracle-databases, zowel in de Cloud als on-premise.

“Is er een Oracle-probleem? Dan bel je Transfer Solutions. Krijgen die het niet opgelost, dan kan niemand het oplossen. Het zijn geen snelle jongens in pak, ze weten echt waar ze het over hebben.” 
Laurens Hamelink, Founder Twinq

Maar we doen we nog veel meer. We beheren ook Oracle-applicaties, MS SQL Server- en Postgress-instances, Middleware configuraties (Tomcat en Weblogic), OutSystems-applicaties en OutSystems-platforms. Van monitoring en onderhoud van uw IT-infrastructuur, probleemoplossing, data management en beveiliging, en strategische planning en advies. Bij Transfer Solutions kan je erop vertrouwen dat je IT-beheer in goede handen is. Daarnaast hebben we alle kennis in huis om applicaties door te ontwikkelen en te moderniseren.

Wij beheren meer dan:

  • 60 Applicaties
  • 250 Middleware configuraties
  • 150 OutSystems-platforms
  • 2000 Databases
  • 1000 Servers

Altijd werkende IT-omgeving

Door onze jarenlange ervaring hebben wij een enorme hoeveelheid kennis en diep inzicht verworven in het gedrag van IT-omgevingen. Daardoor kunnen we proactief ingrijpen en problemen nog oplossen voordat ze er zijn. Ons IT-beheer verzekert je van een altijd werkende IT-omgeving, wat het afbreukrisico op de lange termijn aanzienlijk verkleint. Maak je je zich zorgen over de kwaliteit, veiligheid en stabiliteit je IT-infrastructuur en de mogelijke risico’s die daaraan verbonden zijn? Vraag dan onze kwaliteitsscan aan.

Kostenbeheersing met een schaalbaar abonnement

Transfer Solutions biedt haar klanten schaalbare human resources en schaalbare servicelevels, om bijvoorbeeld bij piekbelastingen extra menskracht te kunnen inzetten of de monitoring te verscherpen. Binnen cloudomgevingen kunnen ook hardwareresources in overleg afgestemd worden op jouw gebruikersbehoefte.

Ons flexibele IT-beheerabonnement schaalt dan mee, en kan naar boven of naar beneden bijgesteld worden, afhankelijk van je behoeften en wensen.

Echt onafhankelijk advies

Onze relatie met klanten betekent veel voor ons. Als we voor snel gewin of kortetermijnoplossingen gaan, is dat niet goed voor de ontwikkeling van jouw organisatie, en de kwaliteit van het partnerschap op de lange termijn. Daarom zijn we open en eerlijk, en adviseren wij klanten wat het beste voor hen is, ook als dit niet direct voordeel voor ons oplevert. Dit heeft als resultaat dat veel organisaties al jarenlang trouwe klanten zijn van Transfer Solutions.

“Jullie geven echt serieus, onafhankelijk advies.”
Oracle Nederland

Meer dan een klant-leverancierrelatie

We streven naar een oprecht en gelijkwaardig partnership met onze klanten. Als businessfriend helpen we jouw organisatie om het maximale uit je IT te halen, en leveren we alleen als het een echte toegevoegde waarde voor je business is. Lees in onze casestudy hoe Sanquin ons ervaart als IT-partner.

Professionaliteit van een groot bedrijf, cultuur van een klein bedrijf

Je doet je werk goed, als je het leuk vindt wat je doet. Bij Transfer Solutions zitten ontzettend veel slimmeriken die houden van hun werk, en het leuk vinden als ze een klant kunnen ontlasten en rust kunnen brengen. Zo zitten we ook in elkaar, dat is wat ons echt motiveert. Daarnaast gedijen we het beste in wederzijds vertrouwen, die klik die er tussen onze mensen én met klanten is. Persoonlijk contact vinden we belangrijk: je kunt rekenen op een heldere communicatie met korte lijnen, en een vertrouwd gezicht als contactpersoon. Zodat je weet met wie je zakendoet.

“Onze organisatie heeft behoefte aan een betrouwbare leverancier die we altijd kunnen bellen of mailen als er iets mis is. Die vlot kan acteren op basis van afspraken, context en urgentie die er speelt. We hebben gekozen voor 24/7-ondersteuning omdat we ook ‘s avonds en ‘s nachts aan het werk zijn, en met bereikbaarheidsdiensten in het hele weekend. Het is voor ons dus heel belangrijk dat de IT-omgeving altijd draait.”
Albert ten Oever, informatiemanager Sanquin

Transfer Solutions zorgt ervoor dat jij je focus weer op de business hebt. Ben je klaar om je IT-beheer in veilige en deskundige handen te leggen? Maak dan een afspraak met een consultant van Transfer Solutions of vraag eerst een kwaliteitsscan aan.

 of lees hier de use case van Sanquin

 

Herken je dat? Je hebt steeds vaker stress van het in-house beheer van je IT-omgeving en je speelt met de gedachte om te outsourcen. IT-systemen in de lucht houden, problemen oplossen, en dan ook nog alle ontwikkelingen in de IT-branche bijhouden. Het zou je heel wat waard zijn, als je niet meer hoefde na te denken over je IT-beheer. Zodat je de aandacht weer op je corebusiness kunt richten.

Maar wat betekent dat nu, wanneer je het IT-beheer door een ander laat uitvoeren?

De focus weer op je corebusiness
Wanneer je het beheer van je IT-omgeving uitbesteedt, bewijs je jezelf een grote dienst. Want er zijn slimme IT-beheerspecialisten op de markt, die met hun brede kennis en expertise, dag en nacht doen waar ze goed in zijn. Waarom zou je het dan nog zelf doen?

Het IT-beheer overlaten aan specialisten, scheelt je enorm veel tijd en stress. Zodat je eindelijk weer je volledige aandacht kunt richten op de business, innovatie en groei van je organisatie.

Beheersbare kosten door schaalbare (human) resources
Met het uitbesteden van je IT-beheer, kun je aanzienlijk op kosten besparen omdat je geen (overwachte) uitgaven hebt aan extra overhead, (het werven van) mensen of het aankopen van materieel. Je kunt effectiever budgetteren met voorspelbare, vaste maandelijkse uitgaven, waarbij je toch kunt profiteren van flexibiliteit met een schaalbaar abonnement.

Zo beschikken cloudomgevingen over de flexibiliteit om de capaciteit van de infrastructuur op te schalen bij piekbelastingen van je IT-omgeving, om daarna weer af te schalen. Geen permanente extra servers die het hele jaar door geld kosten, maar alleen extra resources gebruiken wanneer dat nodig is en betalen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Want als IT-manager weet je dat je altijd afgerekend wordt op de kosten die je maakt.

Het nijpende tekort aan met name IT’ers, zorgt ervoor dat je graag wilt binnenhouden wat je al hebt. Je wilt je menselijk kapitaal alleen op die plekken inzetten, waar het binnen je organisatie echt nodig is. Laat je het IT-beheer over aan beheerspecialisten, dan weet je zeker dat er naast je eigen teams, altijd een bekend en vertrouwd beheerteam beschikbaar is met de kennis en expertise om jouw IT-systemen 24/7 in de lucht te houden. Je hoeft dus geen eigen menskracht of -uren beschikbaar te stellen en aan te sturen, die je misschien al niet eens hebt. Met een extern IT-beheerteam beschik je ook over schaalbare human resources tijdens piekbelastingen, en kun je menskracht naar behoefte inzetten, om ook daarna weer af te schalen. Als organisatie blijf je wendbaar en flexibel om adequaat te reageren op veranderende omstandigheden.

Toegang tot specialistische kennis en expertise
Door in zee te gaan met een IT-beheerspecialist heb je direct toegang tot een team van professionals die gespecialiseerd zijn in de verschillende aspecten van IT-beheer, variërend van netwerkbeveiliging tot applicatieontwikkeling. Zo blijven je IT-systemen en applicaties up-to-date, ben je als organisatie altijd op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen en blijf je de concurrentie voor.

De verzekering van innerlijke rust met 24/7 IT-beheer
De IT-omgeving van je organisatie is al lang niet meer wat hij vroeger was, maar inmiddels veel uitgebreider en complexer. Je hebt al aardig wat databases draaien en een ingenieuze applicatie ontwikkeld die de grote moot van je omzet ondersteunt. Als organisatie ben je enorm afhankelijk van een IT-omgeving die altijd beschikbaar moet zijn.

Laat je het beheer van een omgeving met bedrijfskritische software over aan een betrouwbare en deskundige partner, dan ben je verzekerd van een applicatie die het altijd doet, in een omgeving die veilig en altijd bereikbaar is. Wel een fijn idee dat je rustig op vakantie kunt gaan of een weekendje weg, in de wetenschap dat er 24/7 vinger aan de pols van je IT-omgeving wordt gehouden.

Vraag de kwaliteitsscan aan

 

Wat kun je uitbesteden aan IT-beheer?
Je kunt zelf bepalen wat je wilt uitbesteden: je IT-platform, alles op databaseniveau, de middlewarelaag, de applicatielaag of de hardware. Veel bedrijven laten de regie van hun gehele IT-stack over aan IT-beheerspecialisten, omdat je onmogelijk alle ontwikkelingen in de IT-branche zelf kunt bijhouden.

De regie van je IT-stack uitbesteden, betekent dat je omgevingen en applicaties volledig beheerd worden. Je hoeft dus zelf niet meer te stoeien met issues, met het risico op dagenlange storingen die je van tevoren niet zag aankomen, met potentieel grote financiële gevolgen. Een beheerabonnement zorgt voor een continue controle en monitoring op de beschikbaarheid en veiligheid van je systemen. Problemen worden direct gedetecteerd en opgelost door het beheerteam, liefst nog voordat klanten hier hinder van ondervinden. IT-beheer zorgt ervoor dat je IT-landschap draait zoals het moet, en altijd up-to-date is.

Gedegen advies, ook wanneer je denkt dat je het niet nodig hebt
Een IT-beheerspecialist is niet alleen de verzekering dat jouw IT-omgeving dag en nacht in de lucht is, maar ook jouw sparringpartner bij uitstek. Een beheerpartner die kennis en expertise met je deelt, en je voorziet van goed en gedegen advies. Wanneer je erom vraagt, maar ook wanneer je niet wist dat je het nodig had. Wat doe je als je hardware afgeschreven is, hoe ga je migreren naar de cloud, of hoe weet je zeker dat jouw organisatie de komende vijf jaar toekomstbestendig is?

Volledige ontzorging IT-beheer door een betrouwbare en deskundige partner
Een deskundige IT-beheerpartner is de verzekering dat je 24 uur per dag in de lucht bent. Dat je een betrouwbare en communicatieve beheerpartner hebt, die de behoeften, wensen en doelen van jouw organisatie tot in de vezel begrijpt.

Speel je ook met de gedachte om je IT-beheer uit te besteden aan een deskundige en betrouwbare partij? Heb je behoefte aan volledige ontzorging als het gaat om IT-beheer?

 

Wij helpen je. Neem nu contact met ons op

 

of lees de use case van Sanquin

 

 

Bedrijven hebben lange tijd met in-house beheer voldoende controle en overzicht gehad over hun IT-omgeving. Met eigen techneuten in dienst die het systeem goed kennen, en de korte lijnen binnen het bedrijf, waren problemen relatief eenvoudig te traceren en op te lossen. Maar nu IT-omgevingen steeds complexer zijn, wordt in-house beheer een steeds grotere uitdaging. Waarbij je als organisatie het gevoel kunt hebben dat je de regie verliest over je IT-stack.

Het beheren van een IT-omgeving gaat al lang niet meer over het laten draaien van een eenvoudig en overzichtelijk systeem. In de digitale transitie zijn IT-omgevingen steeds groter en complexer geworden met ketenlandschappen van meerdere applicaties, applicatieservers en databases. Tegelijkertijd zijn bedrijven voor hun business steeds afhankelijker geworden van deze IT-omgeving en zal uitval van systemen in vrijwel alle gevallen grote (financiële) gevolgen hebben. Is het als organisatie dan nog wel verantwoord om het beheer van je IT-omgeving in-house te houden?

De 6 uitdagingen van
in-house beheer van je
IT-omgeving

Een complexere IT-omgeving maar te weinig in-house expertise

IT-managers zijn bij in-house beheer vaak te afhankelijk van een klein, intern team. Door een steeds complexer wordende IT-omgeving, is het is niet altijd duidelijk waar verstoringen binnen deze omgeving precies vandaan komen. Zoals een applicatie die plotseling niet meer presteert, en de oorzaak van dit probleem zich in iedere laag van je IT-omgeving zou kunnen bevinden. Dat vereist een bredere expertise en meer menskracht. Want die een of twee mensen binnen jouw team, hebben meestal niet de kennis die voldoet aan een complexe behoefte als het gaat om oorzaakanalyse of security. Ook bij plannen om te migreren naar de cloud kan specialistisch advies binnen je organisatie ontbreken, en de oriëntatiefase een dikke pil zijn om te slikken. Wat zijn de voor- en nadelen van zowel cloud als on-premise, welk cloudplatform ga je inzetten, welke aanbieder gaat dit worden en hoe ga je het inrichten? Denk hierbij aan vraagstukken op het gebied van private of public cloud, of een hybrid of multicloud-oplossing. Bij veel bedrijven is deze kennis in-house niet aanwezig en biedt dus geen garantie voor een uitgebalanceerde keuze, met het gevaar dat je de stap naar vernieuwing niet of te laat zet. De ontwikkelingen in de IT gaan keihard, het is onmogelijk om dit zelf bij te houden, maar doe je niets, dan sta je stil. En een jaar stilstand kan drie jaar achteruitgang betekenen. Het inschakelen van de juiste expertise is dus cruciaal voor de continuïteit van je bedrijf.

IT-personeel is moeilijk te vinden of gaat weg

De continue krapte op de arbeidsmarkt heeft binnen veel bedrijven tot tekorten aan gekwalificeerd personeel geleid. Maar ook organisaties die al jonger of ouder talent binnen hun gelederen hebben, vinden het lastig om ze vast te houden. Ontwikkelaars vertrekken omdat ze afwisseling zoeken, of ervaring willen opdoen bij een concurrent die meerdere klanten bedient. Ze krijgen elders een hoger salaris aangeboden, of gaan juist met pensioen. Dan vallen er gaten in je team, terwijl je met een veeleisende IT-omgeving minimaal drie fulltimers in dienst moet hebben, om een 24/7-availability voor de business te garanderen. Ervan uitgaande dat er niemand ziek wordt.

Geen tijd voor focus op innovatie en groei
Misschien red je het net, met een in-house team van technische professionals die het noodzakelijke onderhoud van de IT-omgeving voor hun rekening nemen, en problemen oplossen. Maar met een kleiner of beperkt team kan een strakke planning weinig ruimte overlaten voor het onderzoeken van nieuwe technologieën of het creëren van efficiëntere bedrijfsprocessen die je organisatie vooruithelpen. Innovatie en echte groei worden op de lange baan geschoven, terwijl je daar juist in zou moeten investeren. Het gevaar bestaat ook dat je team door tijdsdruk of te weinig begeleiding de snelle route kiest naar een kortetermijnoplossing. In plaats van een effectieve aanpak met een langetermijnoplossing die veel bestendiger is.

Het belang van een IT-omgeving is veel groter dan vroeger
Wanneer je een mooie applicatie hebt gebouwd, ga je helemaal mee in de trend naar digitale transformatie, en creëer je tegelijkertijd veel strategische voorsprongmogelijkheden voor je organisatie ten opzichte van de concurrentie. Maar dit brengt ook meteen een groter afbreukrisico met zich mee. Vroeger kreeg je bij uitval van je applicatie of IT-systeem alles zelf wel weer aan de praat, maar ligt die belangrijke applicatie er nu uit, dan kun je telefoontjes verwachten van klanten en toeleveranciers. En kun je als bank de krantenkoppen halen. En als retailer een dramatische val in je omzet zien. Dit maakt het beheer van je IT-omgeving nóg belangrijker.

Heeft je ‘coole’ app wel een goede basis?
Iedereen wil digitaal transformeren, omdat dit ontzettend veel voordelen geeft: met elkaar samenwerken in ketens, en gebruiksvriendelijke en inzichtelijke apps voor de consument. Het afbreukrisico neemt toe en dus ook het belang van een veilige, altijd beschikbare IT-omgeving, waarbij je altijd voldoende expertise in huis hebt om je IT-omgeving in de lucht te houden. Digitaal transformeren kan ‘sexy’ zijn, maar is de onderkant van die mooie applicatie wel zo stevig? En hoe is het geregeld met de doorontwikkelingen van je applicatie en de onderliggende stack, zodat bedrijfsprocessen nu en in de toekomst optimaal ondersteund blijven?

Onverwachte of hoger uitvallende kosten
Veel organisaties die hun IT-beheer nog in-house doen, richten hun IT-omgeving in op basis van de piekmomenten die gedurende een bepaalde periode worden verwerkt. Niet schaalbaar en niet efficiënt, wat zowel IT-omgeving als het inzetten van menskracht betreft. Omdat je ook betaalt voor de momenten dat er weinig belasting is.

Ook kun je kosten maken die je van tevoren niet goed kunt inschatten: het upgraden of vervangen van hardware, aanschaf of vernieuwen van softwarelicenties, en het inhuren van extra personeel op uurtarief. Andere IT-zaken die aandacht vragen kunnen hierdoor in het gedrang komen, wat een negatieve impact kan hebben op allerlei aspecten van je IT-omgeving, zoals een noodzakelijke update of een securityprobleem. Je kunt jezelf dan afvragen: is het je waard dat jij het risico loopt dat je systeem een paar dagen niet beschikbaar is?

Daarnaast kunnen veel verschillende facturen van verschillende leveranciers onoverzichtelijk zijn, waardoor het moeilijk is om kosten helder te identificeren. Dit maakt budgetteren lastiger waardoor je niet goed ziet waar je moet besparen en waar niet.

“Ik wil het eigenlijk wel door een ander laten uitvoeren.”

Misschien ben je op het punt gekomen dat je het beheer van je IT-omgeving wilt uitbesteden. Omdat je het lastig vindt om alle kennis en ontwikkelingen bij te houden. Omdat je de rust wilt voelen van een IT-omgeving die het altijd doet, en jij meer ruimte kunt creëren voor innovatie en strategie.

Neem vandaag nog contact op met Transfer Solutions. Wij vertellen je graag wat we jouw organisatie kunnen bieden aan rust, ruimte en zekerheid. Zodat jij je kunt richten op je business, en wij ook.

Vraag een gesprek aan

 

Of lees de use case van Sanquin.

 

 

Two weeks ago I had the privilege of attending the Oracle Cloud World 2023 conference, an event that showcased Oracle’s commitment to a new era of collaboration and customer-centricity, aptly termed “One Oracle”. The conference focused on three key pillars: Artificial Intelligence (AI), Autonomous Database and APEX. What made this experience even more special was the opportunity to speak at the event, which not only brought together a diverse and enthusiastic audience but also led to some delightful interactions and feedback.

Discover Boyd’s captivating blog right here..

Met hulp van OutSystems partner Transfer Solutions maakt Zilveren Kruis de overstap van traditioneel coderen naar Low Code. Transfer Solutions begeleidt niet alleen de delivery, maar verzorgt tevens het opleidingstraject om de medewerkers van Zilveren Kruis om te scholen tot Low Code OutSystems developers.

Zilveren Kruis, met circa 5 miljoen klanten één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland, is momenteel bezig met het ontwikkelen van een zeer grote applicatie in OutSystems. De vergrijzing van het medewerkers speelt een belangrijke factor om deze stap te maken. Er wordt namelijk voorzien dat een groot deel van de ontwikkelaars binnen tien jaar uitstroomt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Het aantrekken van nieuwe medewerkers die ingewerkt moeten worden op de huidige platformen is tijdrovend en kostbaar. Met het oog op de toekomst heeft Zilveren Kruis daarom besloten om een aantal van de huidige platformen te transformeren. Hierbij is gekozen voor het Low Code platform van OutSystems.

Pieter van Soerland, IT Manager Zilveren Kruis, licht toe: ‘Tien jaar geleden hebben we al eens onderzoek gedaan naar Low Code. Zeker veelbelovend, maar destijds nog niet geschikt voor ons. Een aantal jaar terug werden we hier weer over getipt. Na wat gesprekken met onder andere een Portugese verzekeraar die het hele systeem naar OutSystems heeft overgezet, hadden we genoeg aanleiding om door te pakken. Onze scope werd beperkt tot Low Code, waarbij OutSystems een goede optie was, vooral omdat de applicatie de ontwikkelaars optimaal faciliteert.’

Delivery en opleidingen
Zilveren Kruis ging op zoek naar een geschikte OutSystems partner om hen te begeleiden in dit traject. Van Soerland: ‘We zochten een partner die ons enerzijds kon helpen met de delivery, maar anderzijds – en zeker zo belangrijk – met het opleiden van onze mensen. Onze ambitie was namelijk om de 50 ontwikkelaars van de huidige applicaties om te scholen en de transitie met onze eigen mensen te doen. Gedurende het traject is dit bijgesteld, omdat we hebben gezien dat de hulp van externen tijdens de transitie zeker nodig is. De inzet van een Tech Lead bleek van groot belang. Maar aan het eind van het project willen we alleen werken met eigen developers. Transfer Solutions bleek de partij bij uitstek voor Zilveren Kruis, omdat het bedrijf zowel de delivery als opleidingen kon verzorgen.”

Grote transitie voor medewerkers
Belangrijk voor Zilveren Kruis was om hun de medewerkers mee te nemen in de transitie naar het nieuwe platform OutSystems. Hiervoor stelde Transfer Solutions een plan op om de medewerkers – van alle niveaus en type functies – om te scholen middels coaching en trainingen. Van Soerland: ”Het is goed om te zien is dat de medewerkers inzien hoe ze efficiënt met Low Code moeten werken. Want iedereen kan OutSystems leren, maar om er daadwerkelijk productief in te worden, dat is een tweede. Waar onze ontwikkelaars voorheen alles eerst tot in perfectie uitdachten om vervolgens zo foutloos mogelijk te coderen, moeten ze nu ‘agile’ werken. Het denkproces met OutSystems is anders en voor hen is deze transitie dus ook een  omschakeling. Er moet tevens een stukje cultuurverandering plaatsvinden, waarin de ontwikkelaars moeten groeien naar een ‘kennisdelende community’. Bij OutSystems zie je namelijk dat het delen van informatie leidt tot een hogere productiviteit. Mooi om te zien is dat deze productiviteit begint te groeien. Afgelopen maanden heb ik voor het eerst in mijn IT-carrière gezien dat de developer harder gaat dan de product owner; de voorbereidingsfase kan de ontwikkelaar nu niet bijhouden. Hoewel we nu dus nog niet zoveel winnen op het totaalproject, wordt de belofte die wij in OutSystems zagen hiermee wel waarheid”

Opleidingstraject naar OutSystems ontwikkelaars
Het opleidingstraject loopt minimaal door tot het einde van de transitie van de platformen. Gedurende de eerste fase van het traject is er een Tech Lead van Transfer Solutions, die het team aanstuurt en coacht. Hierbij wordt gewerkt volgens het door Transfer Solutions ontwikkelde ‘voordoen, meedoen, zelf doen’ principe. Daarnaast heeft Transfer Solutions een aantal junior rollen ingevuld om bij te dragen aan de cultuurverandering bij de ontwikkelaars. Deze jonge developers brengen een goede dynamiek in het team en de juiste OutSystems werkwijze van het proberen en weggooien als iets niet werkt.

Naast het opleiden van de medewerkers, zorgt Transfer Solutions er ook voor dat deze mensen zich blijven ontwikkelen en steeds meer kennis van het platform krijgen. Zodra het eigen team van Zilveren Kruis de benodigde kennis en het gewenste niveau heeft, kunnen zij zelfstandig verder. Het doel is dat één van de interne ontwikkelaars – die beschikt over de nodige competenties – de rol van Tech Lead op zich neemt na voldoende jaren ervaring met OutSystems.

Goed verloop van de transitie
De overgang verloopt vlekkeloos en zowel Zilveren Kruis als Transfer Solutions zijn erg tevreden over de voortgang.

Van Soerland: ”Ik ben zeer te spreken over de werkwijze van Transfer Solutions om onze mensen op te leiden tot OutSystems ontwikkelaar en daarnaast het vervullen van de rol van Tech Lead om het team te begeleiden. Een mooie en uitdagende combinatie, zeker gezien het digitale werken en dus ook online coachen gedurende de corona pandemie. Als de transitie is afgerond, verwachten we een optimalisatie van de bedrijfsprocessen en verhoging van de productiviteit. Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden, waardoor medewerkers hun werk goed kunnen blijven uitvoeren en Zilveren Kruis ook in de toekomst haar hoge standaard van zorg en service kan blijven waarmaken”

Nieuws

Twinq migreert 800.000 accounts naar de Cloud

19 februari 2024 • Transfer Solutions

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events