Meer weten?
0345-616 888
info@transfer-solutions.com
31
okt
Transfer Café: Oracle database 18c New Features

Oracle database 18c was al een jaar in de Oracle Cloud beschikbaar, maar vanaf nu ook op Linux en Windows platformen voor on-premises omgevingen. Er is in deze nieuwe versie opnieuw een groot aantal features toegevoegd, die oplossingen en weer nieuwe mogelijkheden met zich mee brengen. Zoals u van ons kunt verwachten, zal het een leerzame avond worden.

U krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Is dit nu een patchversie van 12c of een echt een op zichzelf staande nieuwe versie
  • hoe ziet de toekomst er nu uit met deze versie en wat mogen we verwachten qua support
  • hoe werken de updates en de patches

Uiteraard behandelen we ook de nieuwe functionaliteit van deze release. Voor zowel de DBA als de Architect is het goed om te weten dat de installatie wel iets veranderd is en dat de Oracle Home nu als read-only neergezet kan worden. Dat biedt mogelijkheden die eerder lastiger te realiseren waren, maar waarover bij de opzet van een nieuwe omgeving nu al nagedacht moet worden.

De ontwikkeling van de pluggable database staat niet stil en de mogelijkheden worden alleen maar groter. Functionaliteit die eigenlijk al lang verwacht had mogen worden, is nu eindelijk ook toegevoegd. We nemen dit alles uiteraard adequaat met u door.

Voor de ontwikkelaars zijn er weer genoeg kleine aanpassingen die een overstap naar deze versie misschien de moeite waard maken. Er is al veel gezegd over JSON en in deze versie zijn hier enorme stappen in gemaakt. Met behulp van demo’s laten we deze uitgebreid de revue passeren.

En natuurlijk komt security deze avond aan de orde. Voor iedereen is security belangrijk en ook in de Oracle database zijn de mogelijkheden hiervoor weer verder uitgebreid. Kun je nog wel een database zonder encryptie draaien? Hoe moet er met auditing omgegaan worden en – niet onbelangrijk – de backup ervan?

 

  • Spreker  : Patrick Munne
  • Datum    : 31 oktober 2018
  • Tijd         : 17:30 uur * – 21.00 uur
  • Locatie  : Stationsweg 19, Leerdam
  • Kosten   : geen

* We starten altijd met een broodje

 

Nieuws

Meer nieuws

Blog

Meer blogitems

Training & Events

Meer training & events